Blog

02 Nov
9e Systemische jaartraining weer gestart!

Het was weer heel inspirerend om twee dagen te werken met mensen die graag verder willen leren kijken naar hoe een systemisch veld werkt en wat je ermee kunt doen. Een waarlijk geschenk! Maar, wat is er nou zo bijzonder aan het systemische werk? 

 

Lees verder
24 Okt
Een bijzondere gewone dag!

Drie jaar geleden is er een emotionele bom op mijn leven gevallen en die heeft ervoor gezorgd dat mijn kwetsbare kern meer ruimte heeft gekregen. Samen met ‘de overgang’ blijkt dit een bijzondere cocktail die veel schillen weg laat vallen. Daardoor ben ik dieper gaan voelen en dieper gaan waarnemen, iets wat natuurlijk ook gewoon met ouder worden te maken heeft.

Lees verder
02 Okt
Werken met paarden; wanneer werken geen werken is

Zondagochtend en langzaam komt de zon achter de bomen tevoorschijn, de lucht is helder blauw en de dauw ligt nog op het gras. Ik laat de omgeving op me inwerken, de wei,  de bosrand, het natte gras en de vogels die al druk doende zijn.  De zon verwarmd mijn huid en ik voel me heerlijk.

Lees verder
24 Juli
Loyaliteit

In de opleiding tot kindercoach leren we dat de loyaliteit van kinderen naar hun ouders toe ontzettend groot is en dat het belangrijk is dit te onderkennen en te herkennen. Loyaliteit verwijst naar de onlosmakelijke band tussen de ouders en het kind. Kinderen zijn van nature trouw aan hun ouders. Ze willen dat hun ouders gelukkig zijn en zullen daar alles voor doen. In mijn ogen een hele mooie en waardevolle eigenschap. Maar soms kan het ook mis gaan en plaatsen de kinderen het geluk van hun ouders boven hun eigen geluk.  Zo was het ook voor mij.

Lees verder
11 Juli
Een goede monteur is niet automatisch een goede garagehouder

Ik weet nog goed dat ik mijn rijbewijs haalde. Man wat was ik blij! Mijn rijbewijs stelde me in staat om veel sneller en ook verder te komen. Het vergrootte mijn hele wereld. Een ding had ik me op verkeken: ik dacht dat als ik het papiertje eenmaal had, ik dan ook direct een goede chauffeur zou zijn. Want het examen is best lastig en als je iets haalt wat best lastig is, kan je het ook! Toch?  

Lees verder
19 Juni
Hoe angst overwonnen werd
Ze wist het zeker. Ze was er zelfs helemaal van overtuigd. Zó zeker dat niemand haar eigenlijk op andere gedachten kon brengen. Dat probeerden de mensen om haar heen wel met allerlei adviezen en tips. Soms vriendelijk en meelevend maar nog vaker dwingend en ongeduldig. Je moet dit en je moet dat. En als je nou zus of zo doet en gewoon stopt met dat gepieker dan gaat het vast allemaal veel beter met je.
 
Lees verder
07 Juni
Opleiding tot Professioneel Coach: een TOP jaar

Vrijdag 27 mei was een bijzondere dag. Bij het wakker worden voelde ik het meteen; dit is start van een speciale dag. De dag dat we aan elkaar de ontwikkelingen van ons Persoonlijk Ontwikkelings Plan presenteren. De laatste dag van de opleiding tot Professioneel Coach. Mijn eigen presentatie was al weken in ontwikkeling. Het voelde letterlijk als ...

Lees verder
18 Mei
Niet de enige

Regelmatig gebeurt het in mijn praktijk dat cliënten vooral in hun eerste sessies de neiging of
eigenlijk eerder de behoefte hebben om te vragen: hoor je dit wel vaker? Of als ze spontaan beginnen te huilen, hun diepste en donkerste gedachten vertellen, komen met: Sorry.

Weet één ding zeker, je bent niet de enige.

Lees verder
04 Mei
Energetisch werken
Als ik energetisch werken opschrijf dan klinkt dat wel heel zweverig. In mijn vakgebied, regressie, is dit
echter een kreet die we vaak gebruiken. In het systemische werk komen we dit ook veelvuldig tegen.
Wat bedoelen we dan met energetisch werken?
Lees verder
18 Apr
Waarom Seniorencoaching?
Er bestaan vele vormen van coaching in Nederland, maar het begrip ‘Seniorencoach’ is nog relatief 
onbekend. Bij het begrip ‘coaching’ denken we al snel aan het begeleiden van vitale mensen met 
toekomstperspectief vanuit de vragen: ‘wie ben ik?’, ‘wat kan ik?’ en ‘wat wil ik?’. In eerste instantie 
lijkt dit misschien niet toepasbaar op ouderen in hun laatste levensfase. Wat is dan de bedoeling van 
Seniorencoaching?
Lees verder
14 Dec
Hoe kan ik Psychosociaal therapeut worden?

Binnen de reguliere opleidingen geldt nog steeds het uitgangspunt dat je een psychologiestudie dient te volgen om Psychosociaal therapeut te kunnen worden. Een Psychologie opleiding is een studie welke zich bezig houdt met het bestuderen van menselijk gedrag en denken. Ons land kent een keuze aan psychologieopleidingen met een grote diversiteit aan inhoud en toepassingsmogelijkheden. Veelal zijn deze opleidingen gericht op wetenschappelijk onderzoek en niet zozeer op het praktisch werken met clienten.

Lees verder

 

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf

Wilt u meer informatie over de Academie voor Psychodynamica en wat wij u te bieden hebben?

 

Bekijk onze introductieworkshops