Psychodynamisch Therapeut

  Inschrijven  Introductieworkshop

 

Opleiding tot Psychodynamisch Therapeut

De opleiding tot Psychodynamisch Therapeut is een praktijkgerichte beroepsopleiding met diepgang. Binnen deze therapeuten opleiding kun je kiezen voor een driejarige Practitioner of een vierjarige Master Practitioner opleiding. Deze opleiding is bestemd voor mensen uit verschillende vakgebieden die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging of verandering in hun carrière. Voor deelname aan deze opleiding wordt geen therapeutische of psychologische voorkennis vereist. Na het voltooien van deze opleiding kun je je zelfstandig vestigen als Psychodynamisch Therapeut.

  
Algemene informatie 

Binnen de complementaire psychotherapie worden vele opleidingsmogelijkheden geboden. De meeste therapeuten opleidingen specialiseren zich op een specifieke therapievorm of psychologisch dogma. Voor wie op zoek is naar een passende opleiding, kan het behoorlijk lastig zijn een weloverwogen keuze te maken uit dit aanbod.

Onze opleiding therapeut is een drie- of vierjarige beroepsopleiding, bedoeld voor hen die zelfstandig een psychotherapiepraktijk willen starten met een zeer breed werkveld.  

In tegenstelling tot een universitaire psychologieopleiding richt onze opleiding zich vooral op het opdoen van praktische ervaring met de gedoceerde therapievormen. Hierdoor wordt de stap naar het starten van een eigen praktijk aanzienlijk verkleind.

Ieder jaar starten meerdere groepen, wij hebben groepen welke in de weekenden les hebben en groepen welke op een vaste doordeweekse dag les hebben. Een aanzienlijk deel van onze studenten volgt de opleiding naast een vaste baan.

 

Persoonlijke aandacht

Binnen onze maatschappij is er weinig tijd om dingen met aandacht te doen. De drukte van alledag en de hectiek van het leven slokt ons op. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom mensen uiteindelijk een therapeut of coach nodig hebben. Er is een groot verlangen naar tijd en aandacht.

Vanuit onze visie staat ‘de mens’ centraal. Deze visie maakt dat we graag persoonlijk reageren als je belangstelling hebt voor de opleiding. Vragen die je hebt kunnen op deze manier gemakkelijk worden beantwoord door de directie of onze communicatiemedewerkers. Dat maakt dat je als student vanaf het eerste begin tot aan de dag van de diploma-uitreiking kunt rekenen op een persoonlijke en professionele begeleiding.

 

Therapievormen welke aan bod komen

Als Academie voor Psychodynamica hebben wij als doel onze therapeuten zo breed en compleet mogelijk op te leiden. Binnen ons opleidingsprogramma hebben wij een keuze gemaakt uit de meest effectieve moderne, complementaire therapievormen en deze in onze opleiding verweven. Tijdens de opleiding zul jij je bekwamen in cognitieve en gedragswetenschappelijke behandelingstechnieken, maar tevens in de volgende moderne en effectieve therapeutische technieken:

Assen van VeranderingBio EnergeticaBurn-out en DepressieCoaching techniekenCommunicatieEMDR TraumatherapieFamilie en OrganisatieopstellingenHypnotherapieInnerlijk kind werkMedische BasiskennisNLP (Neuro Linguïstisch ProgrammerenPraktijk ManagementProvocatieve therapiePsychodynamicaPsychosomatiekPsychosociale BasiskennisRET (Rationeel Emotieve therapie)RegressietherapieRelatie therapieTherapeutisch werken met kinderenTherapeutisch werken met ouderenVoice dialogue

 

Door FONG erkende therapeuten opleiding  

De vierjarige opleiding tot Psychodynamisch Therapeut en de Module Medische Basiskennis zijn erkend door de FONG. De FONG is de overkoepelende beroepsorganisatie binnen de complementaire zorg en zet zich in om de kwaliteit van de beroepsopleidingen in de complementaire geneeswijzen te bevorderen en te handhaven. De FONG komt in overleg met opleidingen en beroepsverenigingen tot erkende, onafhankelijk geëxamineerde en hoogkwalitatieve opleidingen op HBO niveau. Voor meer informatie kijk op www.fong.nl

Fong

 

Overzicht verschillende opleidingen tot therapeut  


Driejarige beroepsopleiding Psychodynamisch Therapeut (Practitioner)

De basisopleiding tot Psychodynamisch Therapeut/Coach is een praktijkgerichte driejarige beroepsopleiding. Deze opleiding tot therapeut is bestemd voor mensen uit verschillende vakgebieden die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging of verandering in hun carrière. Voor deelname aan deze opleiding wordt geen therapeutische of psychologische voorkennis vereist.

Ieder lesjaar telt 22 lesdagen en je leert alle essentiële therapeutische technieken. De eerste twee lesjaren leer je de technieken in hun pure vorm toe te passen, in het derde lesjaar leer je de technieken te combineren tot psychodynamische werkvormen. Na het voltooien van de opleiding kun jij je zelfstandig vestigen als Psychodynamisch Therapeut/Coach.

Opmerking: vergoeding door zorgverzekeraars is alleen mogelijk na het volgen van de vierjarige opleiding tot Psychodynamisch therapeut (Master Practitioner).

Vierjarige beroepsopleiding Psychodynamisch Therapeut (Master Practitioner)

Na het volgen van de driejarige basisopleiding Psychodynamisch Therapeut (Practitioner) kun je er voor kiezen om in het 4e lesjaar het diploma Psychodynamisch Therapeut (Master Practitioner) te behalen. Je kunt je dan aansluiten bij één van de beroepsverenigingen en je komt in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraars. Het 4e lesjaar staat in het teken van jouw ontwikkeling als therapeut. De lesdagen zijn gebaseerd op therapeutische thema’s, je loopt stage, schrijft een scriptie en volgt de medische basiskennis PSBK. 

 

  Inschrijven  Introductieworkshop

 

Startdata voor de eerstvolgende opleidingen zijn:

Psychodynamisch Therapeut - vrijdag/zaterdag - start maart 2017

Soort opleiding Psychodynamisch Therapeut  
Groepsnaam PT39                                                                
Start opleiding 17 maart 2017
Locatie Koetshuis Scherpenzeel
Lesdagen 22 lesdagen, bestaande uit 16 vrijdagen en 3 vr-za blokken
Lestijden van 10.00 – 17.00u.
Studiebelasting 6-8 uur per week
Toelatingscriteria HBO werk- en denkniveau. Openstaand voor zelfonderzoek en feedback
Collegegeld (1e jaar) €3500,= (incl. syllabus) 

  

 

 

 

 

 

Psychodynamisch Therapeut - weekendgroep - start september 2017

Soort opleiding Psychodynamisch Therapeut 
Groepsnaam PT40                                                                     
Start opleiding 16 september 2017
Locatie Koetshuis Scherpenzeel
Lesdagen 22 lesdagen, bestaande uit 11 weekendblokken
Lestijden van 10.00 – 17.00u. 
Studiebelasting 6-8 uur per week
Toelatingscriteria HBO werk- en denkniveau. Openstaand voor zelfonderzoek en feedback
Collegegeld (1e jaar) €3500,=


Psychodynamisch Therapeut - maandaggroep - start september 2017

Soort opleiding Psychodynamisch Therapeut  
Groepsnaam PT41                                                                
Start opleiding 18 september 2017
Locatie Koetshuis Scherpenzeel
Lesdagen 22 lesdagen, bestaande uit 16 maandagen en 3 zo-ma blokken
Lestijden van 10.00 – 17.00u.
Studiebelasting 6-8 uur per week
Toelatingscriteria HBO werk- en denkniveau. Openstaand voor zelfonderzoek en feedback
Collegegeld (1e jaar) €3500,= (incl. syllabus) 

  

 

 

 

 


 

Opmerkingen:

- Additionele kosten voor studieboeken (± € 150,=), leertherapie (± € 400,=) en supervisie
  (± € 100,=), zijn in bovengenoemde prijzen niet inbegrepen.
- Wij bieden de mogelijkheid tot gespreide betaling van het lesgeld in vier termijnen per lesjaar,
  tegen meerkosten.
- Het lesgeld is aan een jaarlijkse prijsverhoging onderhevig.
- binnen het 4e lesjaar van de opleiding Psychodynamisch Therapeut (Master Practitioner) omvat het
  lesprogramma tevens de module fysiologie & anatomie van de PSBK. Meerkosten hiervoor
  bedragen ca. €1200,=. Daarnaast dient de student 100 stage uren te vervullen i.p.v. 50.
- Lesgroepen starten bij een minimum aantal van 10 inschrijvingen.
 

Studiekosten

  1e jaar 2e jaar 3e jaar 4e jaar Psychodynamisch
Therapeut Practitioner
Psychodynamisch
Therapeut Master Practitioner
Lesgeld 

€3500

€3600

€3700

 €3800

€10800

€14600

Boeken 

€150

€150

€150

€150

 €450

 €600

Supervisie

€100

€200 

 €200

€200 

€500 

€700

Scriptiebegeleiding

 

 

 

€100

 

 €100

Leertherapie

 €400

 €400

 €400

 

 €1200

€1200

PSBK module AFP

 

 

 

€1200

 

 €1200

Totaal

 

 

 

 

 €12950

 €18400

De bovengenoemde kosten betreffen een indicatie van de studiekosten voor de vierjarige opleiding. Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. Inschrijving geschiedt per lesjaar.

Afstudeerrichtingen:

Onze vierjarige beroepsopleiding tot Psychodynamisch Therapeut kent twee afstudeerrichtingen. Je kunt afstuderen als Psychodynamisch therapeut, waarmee je je kunt vestigen als zelfstandig therapeut met een eigen praktijk. Je kunt ook afstuderen als Psychodynamisch therapeut HBO, waarbij je consulten (deels) vergoed worden door de zorgverzekeraars.

Psychodynamisch Therapeut (Practitioner):

Een driejarige deeltijd beroepsopleiding met 22 lesdagen per jaar en een totale studiebelasting van 143 ECT. Met het diploma Psychodynamisch Therapeut (Practitioner) kun je je zelfstandig vestigen als therapeut met een eigen praktijk.

Studiebelasting SBU  ECT
College   790 28
Intervisie/supervisie/praktijkontwikkeling   630 23
Thuisstudie 2500 89
Stage   100   3
Totaal  4020 143


Psychodynamisch Therapeut (Master Practitioner):

Een vierjarige deeltijd beroepsopleiding met 22 lesdagen per jaar (4e lesjaar 29 lesdagen) en een totale studiebelasting van 232 ECT. Met het diploma Psychodynamisch Therapeut (Master Practitioner) kun je je zelfstandig vestigen als therapeut met een eigen praktijk en je aansluiten bij diverse beroepsverenigingen. De consulten worden (deels) vergoed door een aantal zorgverzekeraars.

Studiebelasting SBU ECT
College 1070   38
Intervisie/supervisie/praktijkontwikkeling/scriptie 1900   68
Thuisstudie 3100   111
Stage    200     7
Module PSBK Fysiologie & Anatomie   220     8
Totaal 6490 232

De bovengenoemde kosten betreffen een indicatie van de studiekosten voor de vierjarige opleiding. Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.
 

Belastingaftrek studiekosten

De kosten voor de opleiding kunnen worden opgegeven als scholingskosten. Dit geldt zowel voor particulieren als ondernemers. Kijk voor meer informatie op www.belastingdienst.nl.


Toelatingscriteria:

Deelname aan de beroepsopleiding Psychodynamisch Therapeut wordt bepaald op basis van de volgende criteria: opleidingsniveau, werkervaring en motivatie. Bij voorkeur HBO of HBO werk- en denkniveau, minimaal MBO-IV. Bij inschrijving word je uitgenodigd voor een intake gesprek. Het intake gesprek kan mogelijk vervallen wanneer je aan één van de introductieworkshops hebt deelgenomen.
 

 

Samenwerking met Hogeschool Utrecht (HU)

Studenten van de Academie voor Psychodynamica kunnen stage lopen op de Hogeschool Utrecht.

Sinds 2011 hebben wij een samenwerkingsverband met de HU, waarbij onze studenten
tweedejaars studenten Human Resource Management aan de HU trainen en begeleiden
binnen het vak personeelsontwikkeling.

HU
 

 

 

Erkenning opleiding Psychodynamisch Therapeut:  

De vierjarige opleiding tot Psychodynamisch Therapeut en de Module Medische Basiskennis zijn erkend door de FONG. De FONG is de overkoepelende beroepsorganisatie binnen de complementaire zorg en zet zich in om de kwaliteit van de beroepsopleidingen in de complementaire geneeswijzen te bevorderen en te handhaven. De FONG komt in overleg met opleidingen en beroepsverenigingen tot erkende, onafhankelijk geëxamineerde en hoogkwalitatieve opleidingen op HBO niveau. Voor meer informatie kijk op www.fong.nl

Fong


Beroepsverenigingen:

Er zijn een aantal beroepsverenigingen waar afgestudeerde therapeuten lid van kunnen worden. Deze beroepsverenigingen behartigen de belangen van de beroepsgroep en hun leden. Zij worden erkend door de meeste ziektekostenverzekeraars, waardoor consulten (deels) vergoed worden binnen de aanvullende zorgverzekeringen. 

De Academie voor Psychodynamica wordt erkend door de beroepsverenigingen VBAG, FAGT, NBVH en VNT, waardoor wij erkend worden door de meeste ziektezorgverzekeraars. De consulten van de aan onze opleiding afgestudeerde HBO therapeuten vallen binnen de vergoedingssfeer voor de natuurgeneeskunde.
 

VBAG    NBVHVNTFAGT


De Academie voor Psychodynamica is ingeschreven in het Register Kort Beroepsonderwijs CRKBO en is daardoor een erkende onderwijsinstelling als bedoeld in de Europese BTW-richtlijn.

CRKBO


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Digitale brochure opleiding psychodynamisch therapeut aanvragen

Door dit formulier te verzenden ontvangt u de brochure binnen enkele ogenblikken in uw mailbox. Velden met een * zijn verplicht.

Aanhef *

Inschrijven  Introductieworkshop

Vroegboekkorting

Als je minimaal drie maanden vóór de start van een opleiding inschrijft, krijg je €200,= korting op het collegegeld voor het eerste lesjaar.    

Onze contactgegevens

Tel. 033-2778873 
(bereikbaar op werkdagen van 9.00 - 13.00u.)

Email:  info@psychodynamica.nl

 

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf

Wilt u meer informatie over de Academie voor Psychodynamica en wat wij u te bieden hebben?

 

Bekijk onze introductieworkshops