Burn-out en stress

Burn-out en stress

Als Leefstijlcoach krijg je te maken met mensen die kampen met stress- en burn-out klachten. Het fenomeen stress is niet zomaar het gesprek van de dag. Maar liefst 36% van het werk gerelateerd verzuim ontstaat door stress.

Je leert tijdens de module Burn-out en stress wat maakt dat jouw coachee last heeft van stress door de oorzaken en gevolgen van stress te herkennen en te begrijpen. Vervolgens kun je dit vertalen in een aanpak naar coachees waarin je samen werkt aan zowel de oorzaak van de stress als de effecten van stress op lichaam en geest. De diversiteit aan oorzaken van stress maakt dat iedere hulpvraag en elk traject uniek is.

Jij zult samen met de coachee een ontdekkingsreis aangaan die voert naar oude bekende wegen, maar ook naar nieuwe paden die nodig zijn om duurzame verandering te kunnen bewerkstelligen.

We besteden aandacht aan hoe langdurige stress uiteindelijk kan leiden tot een burn-out. Je leert hoe je tijdig kunt ingrijpen en preventief kunt werken om burn-out te voorkomen, maar ook hoe iemand die al burn-out is, kunt begeleiden. Hiervoor wordt een holistisch model gehanteerd waarin 6 herstel bevorderende factoren de revue passeren om op zo effectief mogelijke wijze mensen te begeleiden bij hun herstelproces. Binnen de holistische aanpak wordt uitgegaan van zes herstelfactoren die elkaar beïnvloeden. Het gaat om acceptatie, balans tussen inspanning en ontspanning, contact met lichaam en hart, stofwisseling, steun en zelfinzicht.  Door alle factoren aan bod te laten komen, leer je de coachee zijn persoonlijke balans terug te vinden.

Aan het einde van de dag ben jij in staat met de geleerde kennis en vaardigheden om mensen met stress- en burn-outklachten te begeleiden op hun weg naar herstel.

 

 

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf

Wilt u meer informatie over de Academie voor Psychodynamica en wat wij u te bieden hebben?

 

Bekijk onze introductieworkshops