Blog

15 Sept
Boys will be boys

 

IMG_5755.JPG

 

Deze zomer ben ik samen met mijn vriend en zijn twee broers op vakantie geweest naar Kreta. Met vier mannen van rond de 40 jaar in een prachtige villa hebben we een super vakantie gehad. Naast het heerlijke weer heb ik genoten van ons man-zijn.‘s Morgens waren de plannen voor de dag snel gemaakt, omdat we onze goals helder hadden. Vandaag hebben we behoefte aan rust, dus doen we dat. Op zo’n dag verdwijn ik in mijn boek en de ander schrijft reflecterend  over het leven. Ik geniet ervan om te zien hoe ieder op z’n eiland zit en toch op de een of andere manier zijn we samen.

Tijdens de maaltijden kwamen de gesprekken op gang over wat we gelezen hadden, onze relaties en hoe we tegen het leven aankijken en waar we nu zijn.

We zijn gaan wandelen door de natuur, hebben yoga gedaan in de tuin, handstand op het strand en zoals echte jagers vis gescoord voor op de bbq… maar dan wel op de markt.

Na het eten werd er soms film gekeken: 300 en Logan! Films waar het testosteron van het scherm af druipt.


 

Het mooiste van deze vakantie vond ik om samen een week te hebben waarin we open zijn naar en betrokken zijn op elkaar. Duidelijk en recht door zee. Dat we de verbinding met elkaar zijn aangegaan. Figuurlijk door elkaar te bevragen en te beluisteren. Fysiek door elkaar aan te raken in omhelzing en sport.
 

Terugkijkend op mijn vakantie denk ik aan de opleiding Kindercoach en de SIRE campagne: Laat jij jouw jongen - genoeg jongen zijn?
 

Ze geven aan de jongens eerder leren door te ondernemen en door af en toe op “hun bek”  te gaan. Dat jongens elkaar uitdagen en dit ook fysiek kan. Door wedstrijdjes, stoeien en de wereld te verkennen op een ondernemende manier.

 


 

Dit zie ik ook terugkomen bij de opleiding kindercoach van de academie voor psychodynamica. Jongens zijn meer van het doen, vinden het fijn als gesprekken praktisch zijn en er echt naar ze geluisterd wordt. Ik weet nog dat Jan, als een van mijn eerste studenten, met een meisje ging werken dat niet durfde te fietsen. Hij is samen met haar gaan fietsen en ze heeft zo haar wens gerealiseerd. Door te doen en uitgedaagd te worden.
 

Boys will be boys, zoals ik tijdens mijn vakantie man ben onder de mannen. Zo zullen de jongens die we mogen coachen het ook nodig hebben om jongen te zijn. Daarom ben ik zo blij dat wij als academie voor psychodynamica ook mannen opleiden tot kindercoach, omdat zij net zo hard nodig zijn als de dames. Zodat onze kindercoaches meiden en jongens kunnen ondersteunen in het mooiste wat ze kunnen worden: zichzelf!

 

Boudewijn Stouthart

Coördinator Opleiding Kindercoach

 

Reacties:
Niet gevonden

Reactie toevoegen

 

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf

Wilt u meer informatie over de Academie voor Psychodynamica en wat wij u te bieden hebben?

 

Bekijk onze introductieworkshops