Intake en Leefstijlanalyse

Intake en Leefstijlanalyse

Een goede intake, of zoals wij het noemen een ‘leefstijlanalyse’, vormt de basis en het startpunt van al je interventies. Je krijgt daardoor een goed en objectief beeld van de fysieke en psychische gezondheid van je cliënt. Ook is een intake van belang om samen met je cliënt te onderzoeken naar wat haalbaar is en welke stappen er gemaakt kunnen worden. En ook belangrijk het vormt een goed meetpunt om achteraf samen te bepalen of je traject succesvol is geweest.

Maar wat is een goede leefstijlanalyse, hoe kun je dit op een voor jou passende en gestructureerde manier aanpakken? Je leert op deze dag om relevante informatie uit te vragen en om zo een compleet beeld van de situatie te krijgen.

Wij introduceren een aantal basistesten die je zou kunnen gebruiken om je inzicht te geven in de gezondheid en fitheid van je cliënt. Je gaat daar tijdens deze dag praktisch mee aan de slag en kunt zo onderzoeken welke testen bij jou manier van werken aansluiten. Maar ook gaan we aan de slag met het praktisch oefenen om alle verzamelde gegevens te analyseren en op een voor de cliënt begrijpelijke wijze  te ordenen.

Deze dag geeft je veel praktische handvatten om een goede start te maken met je cliënt en het traject op een professionele manier te kunnen blijven monitoren en waar nodig, altijd bij te kunnen stellen.

 

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf

Wilt u meer informatie over de Academie voor Psychodynamica en wat wij u te bieden hebben?

 

Bekijk onze introductieworkshops