banner

Psychodynamisch
Therapeut Post-HBO

 • Geen therapeutische voorkennis vereist
 • Praktijkgerichte opleiding
 • HBO conform geaccrediteerd door SNRO
 • UWV erkende opleiding
 • Combinatie van meerdere effectieve
  therapievormen
 • Goede indruk van de opleiding, door deelname
  aan introductiedag
gemiddelde beoordeeld met een 8,0

Brochure aanvragen Inschrijven

In het kort

Niveau

HBO-conform geaccrediteerde beroepsopleiding

Startdata

Weekendgroep PT60  –  17 september 2022

Bekijk alle startdata
Duur

Vier jaar

Locatie

Landgoed Huize Scherpenzeel

Studiebelasting

6-8 uur per week

Kosten

1e lesjaar €4000 (additioneel ca. €650,-)
Profiteer van de vroegboekkorting

Meer informatie?

Liesbeth van Arendonk

Opleidingsadvies

033 277 88 73 Op werkdagen van 9.00 – 13.00 uur

Omschrijving

De opleiding tot Psychodynamisch Therapeut Post-HBO is een praktijkgerichte beroepsopleiding met diepgang. Deze opleiding is HBO conform geaccrediteerd door de SNRO en bestemd voor mensen uit verschillende vakgebieden die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging of verandering in hun carrière. Voor deelname aan deze opleiding wordt geen therapeutische of psychologische voorkennis vereist. Na het voltooien van deze opleiding kun je je zelfstandig vestigen als Psychodynamisch Therapeut.

Algemeen
Voordelen
Lesprogramma
Studietaken
Studiebelasting
Studiekosten
Certificering
Toelatingscriteria
Leslocatie

Algemeen

Binnen de complementaire psychotherapie worden vele opleidingsmogelijkheden geboden. De meeste therapeuten opleidingen specialiseren zich op een specifieke therapievorm of psychologisch dogma. Voor wie op zoek is naar een passende opleiding, kan het behoorlijk lastig zijn een weloverwogen keuze te maken uit dit aanbod.

Onze opleiding Psychodynamisch Therapeut Post-HBO is een vierjarige beroepsopleiding, bedoeld voor hen die zelfstandig een psychotherapiepraktijk willen starten, binnen een zeer breed werkveld.

In tegenstelling tot een universitaire psychologieopleiding, richt onze opleiding zich vooral op het opdoen van praktische ervaring met de gedoceerde therapievormen. Hierdoor wordt de stap naar het starten van een eigen praktijk aanzienlijk verkleind.

Het opzetten van een goed draaiende praktijk, kost meestal meerdere jaren. Binnen onze opleiding ga je al snel aan de slag met echte cliënten en tijdens de opleiding kun je al starten met het opzetten van jouw praktijk.

Ieder jaar starten meerdere groepen, wij hebben groepen die in de weekenden les hebben en groepen die op een vaste doordeweekse dag, om de week,  les hebben. Een aanzienlijk deel van onze studenten volgt de opleiding naast een vaste baan.

Introductiedagen

De beste manier om een volledige indruk van onze opleiding te krijgen is door deel te nemen aan een introductiedag. Deze dag geeft een goede indruk van de inhoud van de opleiding en een mogelijkheid kennis te maken met onze docenten en mentoren. Als je niet kunt deelnemen aan een introductiedag, ben je uiteraard van harte welkom voor een persoonlijk oriëntatiegesprek.
De eerstvolgende introductiedagen zijn op:

 • Zaterdag 14 mei 2022 (volgeboekt)
 • Zaterdag 11 juni 2022
 • Zaterdag 3 september 2022

De introductiedag start om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De kosten voor deelname bedragen €30,- (inclusief koffie, thee en lunch).

Ik meld mij aan voor de introductiedag

Loading...

Andere professionals over Psychodynamica

Zeer aan te raden opleiding! Enthousiaste docenten en medewerkers. Ik heb mede dankzij Psychodynamica het NOBCO Practitioner Niveau gehaald!
8,5