banner

Psychodynamisch
Therapeut HBO

  • Geen therapeutische voorkennis vereist
  • Praktijkgerichte opleiding
  • Combinatie van meerdere effectieve
    therapievormen
  • Goede indruk van de opleiding, door deelname
    aan introductiedag
gemiddelde beoordeeld met een 8,0

Brochure aanvragen Inschrijven

In het kort

Niveau

HBO-conform geaccrediteerde beroepsopleiding

Startdata

Maandag-dinsdaggroep PT56  –  21 maart 2022

Bekijk alle startdata
Duur

Vier jaar

Locatie

Landgoed Huize Scherpenzeel

Studiebelasting

6-8 uur per week

Kosten

1e lesjaar €4000 (additioneel ca. €650,-)
Profiteer van de vroegboekkorting

Meer informatie?

Liesbeth van Arendonk

Opleidingsadvies

033 277 88 73 Op werkdagen van 9.00 – 13.00 uur

Omschrijving

De opleiding tot Psychodynamisch Therapeut is een praktijkgerichte beroepsopleiding met diepgang. Deze opleiding is HBO conform geaccrediteerd door de SNRO en bestemd voor mensen uit verschillende vakgebieden die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging of verandering in hun carrière. Voor deelname aan deze opleiding wordt geen therapeutische of psychologische voorkennis vereist. Na het voltooien van deze opleiding kun je je zelfstandig vestigen als Psychodynamisch Therapeut.

Algemeen
Voordelen
Lesprogramma
Studietaken
Studiebelasting
Studiekosten
Certificering
Toelatingscriteria
Leslocatie

Algemeen

Binnen de complementaire psychotherapie worden vele opleidingsmogelijkheden geboden. De meeste therapeuten opleidingen specialiseren zich op een specifieke therapievorm of psychologisch dogma. Voor wie op zoek is naar een passende opleiding, kan het behoorlijk lastig zijn een weloverwogen keuze te maken uit dit aanbod.

Onze opleiding Psychodynamisch Therapeut HBO is een vierjarige beroepsopleiding, bedoeld voor hen die zelfstandig een psychotherapiepraktijk willen starten met een zeer breed werkveld.

In tegenstelling tot een universitaire psychologieopleiding richt onze opleiding zich vooral op het opdoen van praktische ervaring met de gedoceerde therapievormen. Hierdoor wordt de stap naar het starten van een eigen praktijk aanzienlijk verkleind.

Ieder jaar starten meerdere groepen, wij hebben groepen welke in de weekenden les hebben en groepen welke op een vaste doordeweekse dag les hebben. Een aanzienlijk deel van onze studenten volgt de opleiding naast een vaste baan.

Introductiedagen

De beste manier om een volledige indruk van onze opleiding te krijgen is door deel te nemen aan een introductiedag. Deze dag geeft een goede indruk van de inhoud van de opleiding en een mogelijkheid kennis te maken met onze docenten en mentoren. Als je niet kunt deelnemen aan een introductiedag, ben je uiteraard van harte welkom voor een persoonlijk oriëntatiegesprek.
De eerstvolgende introductiedagen zijn op:

  • Zaterdag 22 januari 2022
  • Zaterdag 19 februari 2022

De introductiedag start om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De kosten voor deelname bedragen €30,- (inclusief koffie, thee en lunch) Bij inschrijving voor de opleiding wordt dit bedrag op het lesgeld in mindering gebracht.

Ik meld mij aan voor de introductiedag

Loading...

Andere professionals over Psychodynamica

Zeer aan te raden opleiding! Enthousiaste docenten en medewerkers. Ik heb mede dankzij Psychodynamica het NOBCO Practitioner Niveau gehaald!
8,5