Janneke van Lint

Docent Kindercoach opleiding

Achtergrond:

In 2008 ben ik gestart met mijn Spel-dramatherapie praktijk. Dit vanuit mijn opleiding; HBO Creatieve therapie spel-drama. Werken via creatieve middelen, zonder uitleg wat er met je aan de hand is. Vanuit mijn werkervaring is Toermalijn meegegroeid met de hulpvraag van kinderen naar pubers tot volwassenen en het werken met gezinnen. Ik heb ervaren dat er meer nodig was dan alleen het kind als individu te behandelen. Er is behoefte aan een gehele aanpak van het systeem. Daarmee vergroot je het draagvlak! Daarnaast werk ik samen met leerkrachten, zorgteams van voorgezet onderwijs, jeugdteams, kinder- en jeugd psychiatrie en andere hulpverleners/doorverwijzers.

Mijn interesse in systemisch werk heeft ertoe geleid dat ik in de afgelopen jaren diverse opleidingen en workshops heb gevolgd waardoor ik heb geleerd om, naast spel-dramatherapie, andere methoden in te zetten. Het onderzoeken van de werking van een systeem is van belang om tot veranderingen binnen het gezin te komen. Daarbij was de systemische jaaropleiding, familie- en organisatie opstellingen een schot in de roos. Super welkome en bijzondere aanvulling op mijn werk als therapeut en coach.

Vanaf april 2021 werk ik als docent voor de kindercoach opleiding; kind gerelateerde werkvormen. Ik heb er zin in om mijn grootste passie te delen.

Activiteiten:

  • Individuele therapie voor kinderen tot volwassenen
  • Gezins-creatieve therapie en coaching
  • Familieopstellingen één op één en met groepen (representanten)
  • Systemisch werken in de klas, Groepsgeluk
  • Werken met Gevoelsverkenner, Greetje Welten
  • Workshops voor kinderen, pubers, vrouwen
  • Verdieping voor kindercoaches; kind gerelateerde werkvormen
  • Docent kind gerelateerde werkvormen aan de academie voor Psychodynamica

Contact

Janneke van Lint
Toermalijn coaching & therapie
Pompmolenlaan 43a
3447 GK Woerden
06-29090463
E-mail: info@toermalijn-coaching-therapie.nl
Website: https://toermalijn-coaching-therapie.nl/