Achtergrond:

Na 5 jaar als kindertherapeut gewerkt te hebben, ben ik in 2018 mijn eigen praktijk gestart in Eemnes (Therapiepraktijk Zijn). Een therapie praktijk voor kinderen, jongeren en hun ouders. Zelf ben ik opgeleid als vaktherapeut (psychomotorisch therapeut) en psychodynamisch therapeut. Beide ervaringsgerichte manieren waardoor ik zelf met de kinderen en jongeren altijd in beweging ben. Mijn praktijk is binnen 4 jaar uitgegroeid tot een multidisciplinaire praktijk waar we niet alleen de kinderen maar ook de gezinnen eromheen in beweging zetten. Zo gaaf om hier deel van te mogen zijn, en mij te mogen blijven ontwikkelen met zo veel ervaren mensen om mij heen.

Naast mijn eigen praktijk ben ik ook nog allemaal andere dingen aan het doen. Ik vind het heerlijk om zelf ook in beweging te blijven en te blijven ontwikkelen en leren. Hierdoor is in december 2021 de Buutplek ontstaan. Een plek waar kind- en jeugdprofessionals terecht kunnen om met mij mee te bewegen. Een plek waar ze informatie kunnen verzamelen die ze zelf dan weer in hun werk in kunnen zetten. Ik krijg ontzettend veel energie van lesgeven en van professionals ondersteunen.

In 2021 ben ik gestart als mentor aan de kindercoach opleiding, dit is dus ook passend bij de werkzaamheden die ik doe bij de Buutplek.

Activiteiten:

  • Therapeut en eigenaresse van Therapiepraktijk Zijn
  • Eigenaresse van De Buutplek
  • Auteur van KABOEM! een werkboek over omgaan met boosheid
  • Organisator Zorg-Events: een jaarlijks evenement voor mensen in de zorg (kindercoaches, woonbegeleiders, therapeuten ed)
  • Mentor van de kindercoach opleiding
  • Ontwikkelaar van DIT ZIJN WIJ: behandelmethode voor kinderen en jongeren met een laag zelfbeeld middel delenwerk
  • Trainer van verschillende bijscholingen (online en off-line): boksen, delenwerk, (tegen)overdracht 

Contact

Jette Peuscher
Therapiepraktijk Zijn | de Buutplek
Vlierberg 4 (12)
3755 BS, Eemnes
06 – 24 93 72 14
jette@therapiepraktijkzijn.nl
Website: https://therapiepraktijkzijn.nl