Bio-energetica

Bio-Energetica leert je voelend aanwezig te zijn in je lichaam. Het lichaam is je huis en gevoelens zijn de reactie op de omgeving. Dus het is erg belangrijk dat je op tijd de goede informatie krijgt om adequaat te kunnen reageren.

Voor aankomenden therapeuten is het van groot belang dat ze goed contact hebben met zichzelf. Als therapeut is het belangrijk dat je onderscheid leert maken welke emotie van jou is en welke van de ander. Daarvoor moet je goed jezelf kunnen blijven voelen Deze vaardigheid leert Bio-Energetica je.

Het lichaam weer beschikbaar maken voor het voelen is essentieel. Daarnaast leer je om gevoelens te uiten. Gevoelens zijn niet goed of slecht, ze zijn en zetten je aan tot actie. Ze vormen een bron van de menselijke energie, ons uniek zijn en motivatie, en ze zijn een deur tot onze intuïtie. Het uiten en naar buiten brengen van gevoelens en emoties is in deze maatschappij erg ondergewaardeerd. Vanaf onze jeugd hebben we veelal geleerd om emoties binnen te houden. Dat heeft tot gevolg dat we niet meer durven voelen. Voelen is eng geworden en we zijn er bang van. We weten vaak ook niet hoe je veel voelen kunt hanteren in je lichaam.

Bio-Energetica is geen oplossing voor ziektes maar een doeltreffende en efficiënte methode om je lichaam beschikbaar te maken voor gevoelens en emoties. Je gaat weer voelen dat je bestaat. Met twee voeten op de grond. Deze gewaarwording heb je nodig om voor jezelf te kunnen opkomen.

Het leren eerlijk worden naar jezelf is moeilijker dan we denken. We houden ons graag voor de gek. Het gaan luisteren naar de signalen van je lichaam vereist dat je bereid bent om eerlijk te zijn. Het lichaam liegt niet en wat je voelt is waar. Het ernaar luisteren heeft consequenties, lichaamswerk leert je vanuit je eigen liefde en in mildheid naar jezelf deze consequenties te zien en vandaar uit keuzes te maken. Je grenzen te stellen en op te komen voor jezelf.

De werkwijze van Bio-Energetica is ervaringsgericht. Al doende krijg je zicht op je persoonlijkheidsstructuur. Leer je oude trauma’s te verwerken en kan de heling beginnen. Daarnaast leer je vaardigheden om je leven in de door jou gewenste banen te leiden.

Bio-Energeitica leert je de eeuwige strijd te stoppen tussen denken en voelen.

 

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf

Wilt u meer informatie over de Academie voor Psychodynamica en wat wij u te bieden hebben?

 

Bekijk onze introductieworkshops