banner

Leefstijlcoach

  • Geen voorkennis vereist
  • Praktijkgerichte opleiding met diepgang
  • Post-HBO geaccrediteerd door CPION
  • Goede indruk van opleiding door deelname
    aan introductiemiddag
gemiddelde beoordeeld met een 8,0

Brochure aanvragen Inschrijven

In het kort

Niveau

Post-HBO geaccrediteerde registeropleiding

Startdata

21 maart, 2022

Bekijk alle startdata
Duur

10 maanden

Locatie

Landgoed Huize Scherpenzeel

Studiebelasting

6-8 uur per week

Kosten

€3950 (additioneel ca. €850,-)
Profiteer van de vroegboekkorting

Meer informatie?

Kirsten Kok

Opleidingsadvies

Omschrijving

Je wilt mensen begeleiden bij Leefstijlgerelateerde vraagstukken en bent op zoek naar een erkende opleiding tot Leefstijlcoach. Onze beroepsopleiding tot Leefstijlcoach is een praktijkgerichte coachopleiding met diepgang, bedoeld voor hen die zich als zelfstandig Leefstijlcoach willen vestigen of coachgericht binnen een organisatie willen werken. Het lesprogramma omvat alle basistechnieken welke nodig zijn om coachgerichte persoonlijke- en organisatievraagstukken op effectieve wijze te begeleiden.

 

Algemeen
Voordelen
Wat kan een Leefstijlcoach?
Studiekosten
Lesprogramma
Studietaken
Toepassingsvormen
Beroepsperspectief
Certificeringen
Vergoeding vanuit de basisverzekering
Toelatingscriteria
Opleidingslocaties

Algemeen

De meeste opleidingen tot Leefstijlcoach richten zich op coaching, voeding, beweging, slaap en stressmanagement. Belangrijke onderdelen in het begeleiden van mensen met een ongezonde leefstijl. Waar echter aan voorbij gegaan wordt, is het vinden van de reden waarom iemand geen gezonde leefstijl hanteert. Want we weten inmiddels allemaal wel wat de voorwaarden zijn voor een gezonde leefstijl: voldoende bewegen, gezond eten en een juiste mindset.

Hoe komt het dan dat niet iedereen een gezonde leefstijl hanteert en dat juist een groeiend percentage mensen te kampen heeft met overgewicht en een ongezonde leefstijl? Het antwoord is simpel; omdat de meesten wel een verlangen hebben om gezond te leven, maar belemmerd worden door psychische en emotionele blokkades. Deze blokkades kunnen al ontstaan tijdens de kindertijd onder invloed van opvoeders, omgeving, beperkende overtuigingen of zelfs psychotrauma.

De opleiding Leefstijlcoach van de Academie voor Psychodynamica richt zich naast de bekende leefstijl elementen, vooral op het onderzoeken van de vraag waarom iemand nog geen gezonde leefstijl hanteert. Hier kunnen allerlei oorzaken aan ten grondslag liggen: verslaving, misbruik, emotionele problemen of psychotrauma. Wanneer de psychische en emotionele blokkades weggenomen worden, is de weg vrij naar een duurzame gedragsverandering, een gezonde leefstijl en wordt de kans op terugval aanzienlijk verminderd.

In de begeleiding passen wij moderne coachings- en therapeutische interventietechnieken toe, zoals: ACT, NLP, RET en Mindfulness.

Introductiemiddagen

De beste manier om een volledige indruk van onze opleiding te krijgen is door deel te nemen aan een introductiemiddag. Hierdoor krijg je een goede indruk van de inhoud van de opleiding en je maakt kennis met onze docenten en mentoren. Als je niet kunt deelnemen aan een introductiemiddag, ben je uiteraard van harte welkom voor een persoonlijk oriëntatiegesprek.

De eerstvolgende introductiemiddagen zijn op:

  • Woensdag 9 februari 2022
  • Woensdag 16 maart 2022

De introductiemiddag start om 13.00 uur en duurt tot ca. 16.00 uur. Deelname is gratis.

Ik meld mij aan voor de introductiedag

Loading...

Andere professionals over Psychodynamica

Zeer aan te raden opleiding! Enthousiaste docenten en medewerkers. Ik heb mede dankzij Psychodynamica het NOBCO Practitioner Niveau gehaald!
8,5