banner
3 minuten leestijd

Hoe werk je als therapeut of coach met verbonden ademhaling?

Wat is verbonden Ademhaling?

Verbonden ademhaling is een diepe, ritmische ademhalingstechniek waarbij de ademhaling wordt verlengd, zonder pauzes tussen in- en uitademing. Het is een eenvoudige maar  diepgaande werkwijze die de deelnemer in staat stelt om bewust verbinding te maken met de diepere emotionele en spirituele lagen van het zelf.

Hoe werkt de verbonden ademhaling Therapeutisch?

Door bewust te ademen op een ritmische en verbonden wijze, krijg je toegang tot de diepere lagen van het onderbewustzijn en maak je contact met onderdrukte emoties, trauma’s en blokkades die vastzitten in het lichaam en de geest.

 

Hier zijn enkele manieren waarop verbonden ademhaling therapeutisch werkt:

Ontgifting van het lichaam en de geest:

Verbonden ademhaling stimuleert de circulatie van zuurstof in het lichaam en activeert het parasympathisch zenuwstelsel, wat kan leiden tot een diepe ontspanning en een gevoel van algeheel welzijn. Het helpt ook bij het loslaten van opgehoopte spanning en toxines in het lichaam, waardoor een gevoel van helderheid en lichtheid ontstaat.

Het oplossen van emotionele blokkades:

Door de bewuste ademhaling kunnen onderdrukte emoties naar de oppervlakte komen en worden losgelaten. Dit proces van emotionele catharsis kan helpen bij het verlichten van angst, verdriet, woede en andere negatieve gevoelens die diep in het onderbewuste zijn begraven. Het stelt individuen in staat om te helen en zichzelf te bevrijden van emotionele last.

Verbinding met het Onderbewuste:

Verbonden ademhaling opent de deur naar het onderbewuste, waardoor mensen toegang krijgen tot diepe lagen van hun psyche die anders moeilijk te bereiken zijn. Dit kan leiden tot inzichten, creatieve doorbraken en spirituele ervaringen die het zelfbewustzijn vergroten en de persoonlijke groei bevorderen.

Herstel van energiebalans:

Door het bevorderen van een diepe en ritmische ademhaling, helpt verbonden ademhaling bij het herstellen van de natuurlijke energiebalans van het lichaam. Het kan helpen bij het loslaten van spanningen en blokkades die de stroom van levensenergie belemmeren, waardoor mensen zich vitaler, veerkrachtiger en meer in harmonie voelen met zichzelf en hun omgeving.

Een veilige ruimte voor heling:

Het therapeutisch werken met verbonden ademhaling vereist een veilige en ondersteunende omgeving waarin individuen zich vrij voelen om zichzelf volledig uit te drukken en hun innerlijke wereld te verkennen. Professionele begeleiders, zoals ademcoaches, spelen een essentiële rol in dit proces door empathische aanwezigheid te bieden en een veilige omgeving te creëren.

image

Conclusie

Verbonden ademhaling is een krachtige en transformerende begeleidingswijze. Door bewust te ademen op een ritmische en verbonden manier, kunnen mensen hun innerlijke wereld verkennen, emotionele blokkades loslaten en diepe heling ervaren op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. Het is een uitnodiging om diep in jezelf te duiken, je adem te omarmen als een poort naar innerlijke vrijheid en je ware potentieel te ontdekken.

Meer informatie?

Cor van Ewijk

Opleidingsadvies

033 277 88 73
Op werkdagen bereikbaar van 9.00 – 13.00 uur

Gerelateerde blogs