banner

Training

Eetstoornissen

  • Tweedaagse psychosociale basiskennis nascholing
  • Geen therapeutische voorkennis vereist
  • Gericht op eetverslavingen en eetstoornissen
  • Geaccrediteerd door de LVPW  (20 punten)
gemiddelde beoordeeld met een 8,0

Inschrijven

In het kort

Niveau

Training / PsBK nascholing

Startdata

30 &31 mei 2023

Bekijk alle startdata
Duur

2 dagen

Locatie

Landgoed Huize Scherpenzeel

Kosten

€ 350,-

Meer informatie?

Liesbeth van Arendonk

Opleidingsadvies

033 277 88 73 Op werkdagen van 9.00 – 13.00 uur

Omschrijving

Een tweedaagse nascholing over eetstoornissen zoals beschreven in de DSM-V en daarmee gerelateerde eetproblematiek zoals eetverslaving en emotie-eten.

Het vervullen van één van onze meest basale levensbehoeften is de laatste 50-60 jaar aardig ingewikkeld geworden. Een verstoorde relatie met eten komt veel voor en kan zelfs levensgevaarlijk zijn en allerlei gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Als coach of therapeut, of misschien ook in je persoonlijke leven, kom je het symptoom van eten als coping: over- of ondergewicht, regelmatig tegen. Het ongewenste gewicht speelt vaak de hoofdrol in de hulpvraag in plaats van de wens naar de oorzaak van deze destructieve coping te kijken

In deze nascholing wordt de eetproblematiek holistisch benaderd: psychische en fysiologische aspecten komen aan bod. Er wordt ingegaan op het verschil tussen ongewenste eetpatronen, conditioneringen, eetverslaving, emotie-eten en het herkennen van eetstoornissen en hoe hier veilig mee te kunnen werken. Er tevens wordt achtergrondinformatie gegeven over de grote rol van het onbewust gestuurde eetgedrag en hoe daar met een stappenplan en tools invloed op uit te oefenen is. In deze holistische aanpak worden oa handvaten aangereikt uit de CGT, Mindfulness, PRI en de reguliere medische en psychische benadering tav eetgedrag en obesitas. De theorie zal worden afgewisseld met het werken met modellen en oefeningen.

Aanbevolen literatuur (zelf aan te schaffen):
Vrij van eetproblemen – Ingeborg Bosch – Altamira ISBN 978 94 013 04139

Loading...