PSBK

Medische Basiskennis PSBK:

Sinds 2017 hebben zorgverzekeraars nieuwe eisen opgesteld t.a.v. de Medische Basiskennis MBK. Voorheen bestond er alleen MBK, nu is er een tweedeling gemaakt in: MBK voor therapeuten die 'met het lichaam werken' en PSBK voor therapeuten die 'met de psyche werken'.  

Psychosociale opleidingen als de onze dienen te voldoen aan deze specifieke vorm van medische basiskennis, de PSBK volgens PLATO normen. De PSBK omvat de volgende onderdelen:

-       Communicatie (COM) 1e lesjaar
-       Rationeel Emotieve Therapie (RET) 1e lesjaar
-       Psychosociale basiskennis (PSB) 2e lesjaar
-       Praktijkmanagement (PRM) 2e lesjaar
-       Psychopathologie (PAT) 3e lesjaar
-       Anatomie, fysiologie en pathologie (AFP) 4e lesjaar

De meeste onderdelen zijn reeds verweven in onze vierjarige opleiding, met uitzondering van de module AFP welke wij in het vierde lesjaar optioneel aanbieden. Voor alle onderdelen wordt een separate toets afgenomen.

Vrijstellingen:

Voor hen die in het verleden reeds MBK gevolgd hebben, kan alleen vrijstelling verleend worden door de beroepsvereniging waarbij jij je gaat aansluiten.

Voor hen die reeds in het bezit zijn van een recent PSBK diploma van het CPION, geldt dat wij alleen vrijstelling verlenen voor de module AFP. De overige lesvakken zijn een onlosmakelijk onderdeel van onze vierjarige opleiding en hiervoor wordt geen vrijstelling verleend. 

 

 

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf

Wilt u meer informatie over de Academie voor Psychodynamica en wat wij u te bieden hebben?

 

Bekijk onze introductieworkshops