Coaching technieken

Er zijn vele definities in omloop over het begrip coaching. De een ziet coachen als een containerbegrip voor alle vormen van begeleiding en een ander ziet coachen als een heel specifieke vorm van het ontwikkelen van mensen.

Coachen is een vorm van samenwerking waarbij de coachee zijn gewenste persoonlijke en professionele doelen bereikt met de assistentie van een coach. Coachen helpt de coachee zijn prestaties te verbeteren, en meer voldoening uit zijn leven te halen. Een coach assisteert bij het bereiken van  doelen en wensen.

Een coach heeft geleerd om de juiste vragen te stellen, vanuit een open instelling te luisteren en te ondersteunen terwijl de coachee zich committeert aan wat deze wil bereiken. Door deze communicatie ontwikkelt de coachee nieuwe inzichten die gebruikt worden om verder te komen in het leven. Coachen versnelt dit proces door te focussen op waar men vandaag staat en op wat men bereidt is te doen om te komen waar men wil zijn in de toekomst. 

Een coach luistert, observeert en geeft feedback. Het is de taak van de coach om die ondersteuning te bieden waardoor de coachee vaardigheden en kwaliteiten ontwikkelt en de verantwoordelijkheid neemt om de gewenste resultaten te realiseren.
 
In het kort werkt een coach als een katalysator bij het bereiken van de doelen van de coachee. Mensen bereiken meer met ondersteuning. Coaches werken hierbij gewoonlijk met drie basis vragen: wie ben je, wat kan je en wat wil je.


 

 

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf

Wilt u meer informatie over de Academie voor Psychodynamica en wat wij u te bieden hebben?

 

Bekijk onze introductieworkshops